Programma

Tijdens Safety&Health@Work is er in het theater op de beursvloer op beide dagen een boeiend kennisprogramma waar u inspiratie kunt opdoen en op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties! Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het volledige programma. Hieronder vindt u in ieder geval al de kennissessies die op dit moment bekend zijn!

Wilt u niets missen? Blijf op de hoogte van nieuwe sprekers, gedetailleerde tijdschema's en data via onze website, onze nieuwsbrief of onze LinkedIn-pagina.

Meld u aan voor de nieuwsbrief Volg ons op LinkedIn

 • Woensdag 2 oktober
 • 10:3011:15
  De dunne lijn tussen veiligheid en succes

  Al ruim 25 jaar bewandelt avonturier Melvin Redeker tijdens wereldwijde expedities de dunne lijn tussen veiligheid en grenzen verleggen. Daardoor ontwikkelde hij een uniek perspectief op samenwerken, veiligheid en omgaan met risico's. Tijdens pionierstochten trotseerde Melvin Redeker sneeuwstormen in de Himalaya en beklom hij bergtoppen die nog nooit door een mens zijn begaan. Juist op die dunne lijn tussen veiligheid en succes, daar wordt het verschil gemaakt door teamwork, vertrouwen, eigenaarschap en strakke procedures. In de presentatie deelt Melvin zijn inzichten over veiligheid die onder extreme situaties zijn getest en juist ook goed werken in organisaties en de industrie. Melvin deelt niet alleen mijn successen, maar ook de momenten waar het (bijna) mis ging. Melvins bevlogen verhaal wordt ondersteund door adembenemend foto- en videomateriaal van zijn expedities

  Lees meer

  Spreker: Melvin Redeker


  Spreker:
  Melvin Redeker, bergbeklimmer/expeditieleider/spreker

  Locatie:
  Theater

  Thema:
  Kennis en gedrag
  Woensdag 2 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:3012:15
  Met Virtual Reality de veiligheidscultuur ontwikkelen - van initiatief tot en met toepassing in de dagelijkse praktijk

  Door meer kennis te hebben, vaardiger te zijn en inzicht in het eigen gedrag en het gedrag van de ander toe te passen zal de veiligheidscultuur positief ontwikkelen! Echter hoe versterk je de kennis, hoe train je vaardigheden en hoe geef je meer inzicht in gedragingen? Het gebruik van Virtual Reality geeft een hoog leerendement mits je het op de juiste wijze als hulpmiddel toepast! Door de VR toepassing is het mogelijk om gevaarlijke situaties te simueren in een veilige omgeving. Internationale wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat wanneer VR juist wordt toegepast deelnemers sneller gedragsverandering doormaken doordat ze de scenario's daadwerkelijk meemaken. Daarnaast zijn deelnemers 3.75 keer meer verbonden met de inhoud. 

  Lees meer

  Sprekers: Werner van Eck en Ron Koenen


  Spreker:
  Werner van Eck, Directeur Veiligheid Heijmans & Ron Koenen, Algemeen Directeur - Educatie expert, KPE Groep

  Locatie:
  Theater

  Thema:
  Innovatie
  Woensdag 2 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:0014:45
  Risicogericht versus Ziektegericht - Welke Benadering Redt Meer Levens?"

  In deze boeiende sessie duiken we in de wereld van preventie van arbeidsongevallen en werkgerelateerde aandoeningen. We vergelijken de 'risk first' en 'disease first' benaderingen: de eerste richt zich op het minimaliseren van risico's voordat problemen ontstaan, terwijl de tweede gefocust op het vroegtijdig screenen van ziekten en letsels zodra ze zich voordoen. Bezoekers ontdekken welke aanpak het meest effectief is, aan de hand van casestudies en actuele data. We bespreken ethische dilemma's, kosten-batenanalyse en innovatieve oplossingen om een gezonde en veilige werkplek te creëren. Mis deze kans niet om inzicht te krijgen in strategieën die niet alleen veiligheid, maar ook gezondheid bevorderen. 

  Lees meer

  Spreker: Lode Godderis


  Spreker:
  Prof. Dr. Lode Godderis, Chief Executive Officer IDEWE

  Locatie:
  Theater

  Thema:
  Duurzaamheid
  Woensdag 2 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:0016:00
  Veiligheid van je hoofd naar je hart

  Lars vertelt hoe hij zijn arbeidsongeval (met onderbeenamputatie tot gevolg) en de lange weg die hij moest afleggen om terug te keren naar een kwaliteitsvol leven, doorleefd heeft. De fysieke, emotionele, en sociale gevolgen van een arbeidsongeval voor Lars, zijn collega's en zijn naaste omgeving komen uitgebreid aan bod. Het delen van zijn verhaal geeft hem de kans om mensen te empoweren, en hun attitude en perceptie ten overstaan van "veiligheid kunnen én willen werken" scherper te stellen. Tevens is het delen van de inzichten die hieruit ontstaan waardevol voor iedereen die professioneel met veiligheid bezig is. 

  Lees meer

  Spreker: Lars van Rode 


  Spreker:
  Lars van Rode, slachtoffer arbeidsongeval

  Locatie:
  Theater

  Thema:
  Kennis en gedrag
  Woensdag 2 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • Donderdag 3 oktober
 • 11:3012:15
  Van proactief naar vooruitstrevend: Zien Handelen Leren

  Met deze workshop willen we onze ervaring delen hoe je de volgende stap kan zetten in veiligheidsbewustzijn. Wat is daar voor nodig, gezien vanuit een organisatorisch en sociologisch perspectief? Het programma Zien Handelen Leren is daarvoor het fundament. Zien Handelen Leren is het veiligheidscultuurprogramma van AssetRail en Dura Vermeer en beide organisaties staan langjarig op trede 5 van de Safety Culture Ladder. Om het gedachtegoed te delen is dit ondergebracht in een gelijknamige stichting om elkaar op de juiste manier verder te helpen.


  Spreker:
  Matthijs Bakker, Chief Safety Officer Dura Vermeer en Daan Thijssen, Operationeel manager & trainer
    (Stichting Zien Handelen Leren)
  Locatie:
  Theater

  Thema:
  Kennis en gedrag
  Donderdag 3 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:0015:45
  Blootstelling aan gevaarlijke gassen

  Henri Willems ademde veertien jaar lang giftige lasgassen in tijdens zijn werk. Het mondkapje dat hij droeg ter bescherming was bedoeld voor bouwstof en beschermde niet tegen lasgassen. Nadat hij op een dag met kortademigheid in elkaar stortte op de fiets, bleek dat zijn longinhoud gehalveerd was en kreeg hij uiteindelijk de diagnose niet-astmatisch beroepsastma. Op 3 oktober gaat hij in een gesprek met de dagvoorzitter in op zijn verhaal en het traject erna.


  Spreker:
  Henri Willems, slachtoffer arbeidsongeval

  Locatie:
  Theater

  Thema:
  Kennis en gedrag
  Donderdag 3 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
Supporting partners
 • Bouwend Nederland
 • iTanks
 • NIBHV
 • NVVK
 • Safety Delta Nederland
 • VOMI
 • VVGW