Duurzaamheid

Safety&Health@Work wordt georganiseerd in én door Rotterdam Ahoy. Wij zetten ons vastberaden in voor een duurzame toekomst met een ambitieus duurzaamheidsbeleid. Onze inspanningen omvatten het aanzienlijk verminderen van broeikasgasemissies, investeren in duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en warmte/koude-opslag, en het gebruik van een waterbuffer om regenwater op te vangen en te zuiveren voor hergebruik, wat de schaarste aan schoon water vermindert.

Om onze duurzaamheidsdoelen te realiseren, minimaliseren we afval, benaderen we het circulair en experimenteren we met nieuwe inzamelingsmethoden, zoals het terugwinnen van plastic bekers tijdens evenementen. Duurzaamheid speelt tevens een essentiële rol in ons voedsel- en drankbeleid, met een nadruk op lokale, seizoensgebonden producten en het verminderen van voedselverspilling.

Duurzaamheidsdoelen bereiken

We moedigen actief bezoekers aan om milieuvriendelijke vervoersmiddelen te gebruiken en werken samen met (deel)vervoerders om duurzame transportopties aan te bieden. Daarnaast smeden we partnerschappen met gelijkgestemde organisaties en ondersteunen we maatschappelijke projecten en initiatieven. Rotterdam Ahoy zet zich vastbesloten in om bewustwording en verantwoordelijkheid voor onze milieu-impact te bevorderen, niet alleen bij onze medewerkers en partners, maar ook bij onze bezoekers. Samen met hen bouwen we aan een duurzame toekomst en blijven we voortdurend streven naar verbeteringen in materialen, mensen en energie om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Voor meer informatie over duurzaamheid in Rotterdam Ahoy, kunt u hier terecht.

Informatie duurzaamheid

Duurzaam tapijt

Safety&Health@Work, als onderdeel van Rotterdam Ahoy, onderschrijft deze duurzame waarden en maakt onder andere gebruik van Rewind-tapijt, het enige Cradle to Cradle Certified Silver beurstapijt ter wereld, ontwikkeld door Beaulieu International Group. Dit tapijt is ontworpen met circulariteit in gedachten, gemaakt van verantwoorde grondstoffen en geproduceerd met een laag energieverbruik. Het ontbreken van latex maakt het volledig recyclebaar en draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van evenementen en de vermindering van CO2-uitstoot. Samen werken we aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Neem contact op met ons team voor meer informatie.

Supporting partners
  • Bouwend Nederland
  • iTanks
  • NIBHV
  • NVVK
  • Safety Delta Nederland
  • VOMI
  • VVGW