Top Terug naar homepage
Programma
 • Woensdag 30 september
 • 10:3011:15
  Crisismanagement: organisaties bij crises en calamiteiten

  Arthur Zanders zal een lezing geven over Crisisbeheersing. Hoe kan je je voorbereiden op het onverwachte. Zijn sessie zal zich richten op wat er wel werkt en wat niet. Plannen, draaiboeken, stroomschema’s versus competenties en flexibiliteit.

   

  Lees meer

  Drs. Ing. Arthur Zanders is Directeur en adviseur Crisisbeheersing bij ZANDERS Consulting & Training BV. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in crisisbeheersing, zowel in uitvoering en advisering als onderwijs en training. Hij is auteur van het boek Crisismanagement, Organisaties bij crises en calamiteiten.

   


  Spreker:
  Arthur Zanders

  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 10:3011:15
  Gefocust blijven in tijden van afleiding

  Mails, appjes, banners, pushberichten, trending topics en kattenfilmpjes - het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken. Tijd voor de wetenschap op met oplossingen te komen. Aandachtexpert en hoogleraar cognitieve psychologie Stefan van der Stigchel baseert zich op wetenschappelijk onderzoek en maakt korte metten met concentratiemythes. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal deelt hij de beste tips om je optimaal te concentreren.

  Lees meer

  Stefan van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is een veelgevraagd spreker, zowel voor bedrijven als in de media, en is daarnaast lid van De Jonge Akademie, een platform van jonge topwetenschappers. Zijn boek Zo werkt aandacht kwam in 2016 uit bij Maven Publishing en is in januari 2019 wereldwijd verschenen bij MIT Press. Zijn boek Concentratie is november 2018 verschenen. Zijn boek Grip op je aandacht verschijnt eind deze maand.


  Spreker:
  Prof. dr. Stefan van der Stigchel

  Locatie:
  Cube 1

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 10:3011:15
  Succesvol adviseren

  In een wereld die steeds sneller verandert, is het vak van adviseur boeiend en soms ook ingewikkeld. Relaties veranderen sneller dan voorheen, kennis is online beschikbaar en klanten verwachten dat je bijdraagt aan hun succes. Cecile de Roos en Edith Groenendaal vroegen zich bij aanvang van hun nieuwe boek "Succesvol adviseren in de praktijk” af: wanneer ben je als adviseur succesvol? Tijdens de workshop gaan we met deze vraag aan de slag. Het is een leuke en interactieve workshop voor en door adviseurs.

  Lees meer

  Cecile de Roos is als docent en schrijver verbonden aan Vakmedianet. Daarnaast is zij kerndocent bij de Nederlandse Academie voor Arbeidswetenschappen dat in samenwerking met SGBO (Radboud Universiteit) de opleiding tot Arbeids en Organisatiedeskundigen verzorgt. Naast het doceren werkt zij als organisatie adviseur op het gebied van arbomanagement en organisatie ontwikkeling.

   

  Edith Groenendaal is gecertificeerd Arbeid- & Organisatieadviseur en ondernemer. Edith is gespecialiseerd in thema’s als werkplezier en 'loopbaanlang’ inzetbaar zijn en zij volgde daarnaast een opleiding tot presentatietrainer.


  Spreker:
  Cecile de Roos en Edith Groenendaal

  Locatie:
  Cube 3

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:4512:30
  Sensoren op de werkplek

  Werkgevers zijn volgens de Arbowet verantwoordelijk voor veilige werkplekken voor hun medewerkers. Maar hoe doe je dat op een snelle, slimme manier? Traditionele methoden zijn tijdrovend en kostbaar. Als ondernemer heb je wel wat beters te doen. Sensoren bieden een oplossing. Met goedkope sensoren kan je veel vaker meten en bij meerdere personen. Sensoren geven meer inzicht in blootstelling - blootstellingsprofielen over de dag in plaats van dag gemiddelde waardes - omdat ze bijvoorbeeld elke 5 seconden meten. Resultaten van de metingen kunnen gebruikt worden voor een groter bewustzijn van risico’s en het kiezen van de meest efficiënte maatregelen. Omdat de blootstelling ook in real time zichtbaar wordt en de data digitaal beschikbaar komen, komt geautomatiseerd ingrijpen binnen bereik. In de sessie Sensoren op de werkplek willen we u kennis laten maken met de mogelijkheden die sensoren bieden op het gebied van blootstelling aan chemische stoffen en fysieke belasting.

  Lees meer

  Heleen de Kraker (Research Scientist bij TNO) is bewegingswetenschapper en houdt zich bij TNO vooral bezig met de preventie van fysieke arbeidsbelasting (zwaar werk) en de ontwikkeling van instrumenten die bedrijven daarbij direct zelf toe kunnen passen.

   

  Eelco Kuijpers (Scientist innovator bij TNO) heeft een achtergrond in arbeids-gerelateerde en milieu-gerelateerde gezondheidsrisico’s, is ruim 7 jaar werkzaam bij TNO en is in 2018 tevens gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht binnen dit domein. Bij TNO richt Eelco zich op de mogelijkheden van nieuwe technologie om ziektelast (veelal door arbeid) te verminderen.

   

  Maaike le Feber (Senior scientist/integrator bij TNO) is senior scientist, chemicus van huis uit, werkt een kleine 20 jaar bij TNO en houdt zich bezig met blootstellingsonderzoek in relatie tot gezondheidsrisico’s. Voornamelijk blootstelling aan chemische stoffen op werkplekken.


  Spreker:
  Heleen de Kraker, Eelco Kuijpers en Maaike le Feber
    (TNO)
  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:4512:30
  Gevaarlijke stoffen/ Moordspel

  In en om het huis en op het werk word je blootgesteld aan allerlei factoren waar je op korte of lange termijn ziek van kunt worden. De media krijgen steeds meer oog voor ziekteveroorzakers en ook in de digitale wereld klinken geruchten en verhalen over deze sluipmoordenaars. Welke gevaren zijn relevant en welke niet? Wanneer is een gevaar ook echt een risico?


  In deze presentatie vertelt Tamara Onos hoe je dat kunt bepalen. Daarnaast laat zij zien welke onconventionele methoden zij zelf gebruikt om informatie hierover te verspreiden.
   

  Ervaar het zelf en speel mee met het moordspel!

  Lees meer

  Tamara Onos is gecertificeerd arbeidshygiënist met 25 jaar ervaring in de bouw en de industrie. Als auteur verspreidt zij kennis over veilig en gezond werken door luchtige, informatieve blogs, haar Health & Safety thriller Onder Invloed en in een populair wetenschappelijke bundel Hoe zit dat nou? Zin en onzin over alledaagse gevaren. Als alternatieve toolbox maakte zij verschillende moordspelen.

  Tamara werkt als zelfstandig arbeidshygiënist voor bedrijven en brancheverenigingen. Zij maakt deel uit van de coöperatie Auxilium HSE.


  Spreker:
  Tamara Onos

  Locatie:
  Cube 1

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:4512:30
  De Psychologie van Overtuigen

  Krijg Nederlanders maar eens mee met regels voor veiligheid en gezondheid.
  Jaap van Dissel en Hugo de Jonge slapen er niet van. 

  in deze sessie:
  - Hoe krijg je mensen (zeker collega’s) zover dat ze regels volgen die ze denken te kennen? 
  - Waarom zijn Nederlanders daarin nog lastiger te overtuigen?
  - Hoe kun je schakelen in verschillende situaties en welke ideeën uit de beïnvloedingspscyhologie kunnen ons helpen?

  Pacelle van Goethem neemt ons 3 kwartier mee langs een paar verbluffende inzichten en verbijsterend simpele, razend effectieve tips. 

   

  Lees meer

  Schrijver, Coach & Spreker op het gebied van Overtuigen en Beinvloedingspsychologie 
  Drs. Pacelle van Goethem is onderzoeker, schrijver en Nederland’s meest gevraagde spreker op het gebied van overtuigen, stem en invloed. Ze traint de top van politiek en bedrijfsleven in overtuigen. Ze ontwikkelde een methode om je persoonlijke charisma en overtuigingskracht direct te vergroten en je de fijne kneepjes van overtuigen eigen te maken. Naast haar eigen trainingspraktijk verzorgt Pacelle lezingen en seminars in binnen- en buitenland, voor onder andere the Institute for Management Studies (IMS), European Speechwriters Guild, IFBD, Focus Conferences, Speakers Academy en Denkproducties.


  Spreker:
  Pacelle van Goethem

  Locatie:
  Cube 2

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:0013:45
  Arbo en geld

  Binnen bedrijven worden veel maatregelen genomen om de werkomstandigheden te verbeteren. De primaire motivatie voor deze maatregelen is het verbeteren van de economische prestatie, en niet van de sociale prestatie (welbevinden van medewerkers). De vraag is welke effecten deze maatregelen hebben op het economische en sociaal presteren van het bedrijf. Een groot onderzoek onder MKB bedrijven geeft antwoord op deze vraag en geeft handvatten aan arbo-professionals om hun activiteiten succesvol te positioneren en te communiceren.

  Lees meer

  Prof. dr. Jan Dul is hoogleraar technology and Human Factors aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.  

  Met zijn onderzoek focust hij zich op interactie tussen mensen en de fysieke en sociale omgeving. Daarmee draagt hij bij aan het ontwerpen van succesvolle producten en diensten en de ontwikkeling van succesvolle werkomgevingen met hoge prestaties (creativiteit, innovatie, productiviteit, kwaliteit, gezondheid, veiligheid) om bedrijfsprestaties en menselijk welzijn te maximaliseren.  


  Spreker:
  prof. dr. ir. Jan Dul

  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:0013:45
  Waarom doe je nou niet gewoon wat ik zeg

  Hoe kun je mensen motiveren om ander gedrag te vertonen? In het kader van veiligheid is het van groot belang dat mensen zich aan regels houden. Toch merken we dat lang niet iedereen de regels naleeft. Hoe kun je medewerkers motiveren om dit wel te doen? Wat werkt wel en wat werkt juist ook niet? In deze levendige en (inter)actieve workshop over Motiverende Gespreksvoering gaan we hiermee aan de slag. In 45 minuten geeft Hilde inzicht waarom mensen niet zomaar doen wat de ander zegt. En vooral ook wat wel kan helpen om de ander in beweging te krijgen. De aanpak van Hilde Jans wordt gekenmerkt door bevlogenheid, humor, een heldere kijk en inhoudelijke vakkennis.

  Lees meer

  Hilde Jans is psycholoog, coach en trainer en gespecialiseerd in gedragsverandering, persoonlijke effectiviteit en Motiverende Gespreksvoering. Sinds 2007 heeft zij haar eigen bureau 'Cambiamo’ Cambiamo betekent laten we veranderen. Als psycholoog is ze altijd geïnteresseerd in het gedrag van mensen: Wat beweegt en motiveert iemand? Zij gaat ervan uit dat mensen graag het beste uit zichzelf willen halen. Alle kwaliteiten en talenten die daarvoor nodig zijn, zijn vaak al aanwezig. De kunst is om deze naar boven te krijgen en te benutten! Tevens is zij auteur van het zeer praktische boek: Waarom doe je nou niet gewoon wat ik zeg.


  Spreker:
  Hilde Jans

  Locatie:
  Cube 2

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:0013:45
  Exoskelet gebruik voor ondersteuning van fysiek zwaar werk

  Bieden exoskeletten een uitkomst voor het ondersteunen van fysiek zwaar werk? Voor wat voor werkzaamheden hebben exoskeletten de grootste potentie? Wat weten we over het gebruik van exoskeletten, en wat nog niet? Deze vragen ga ik beantwoorden aan de hand van voorbeelden uit de bouw.

  Lees meer

  Dr. Aijse W. de Vries is Scientist at sustainable productivity and employability, healthy living bij TNO. Dr. Aijse de Vries is een bewegingswetenschapper die gespecialiseerd is in innovatieve technologieën die menselijke prestaties en ergonomie bevorderen. Binnen TNO werkt hij in een team dat bekend is voor hun expertise in industriële exoskeletten. Ze gebruiken hun kennis van ergonomische-, biomechanische- en productiviteitseisen om te voldoen aan de wensen van bedrijven en gebruikers en zijn in contact met exoskelet ontwikkelaars om de brug te slaan tussen exoskelet gebruikers en ontwikkelaars.


  Spreker:
  Aijse de Vries

  Locatie:
  Cube 3

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:1515:00
  De impact van een ongeval

  Vaak zijn we in staat de oorzaken van gepasseerde incidenten bloot te leggen. TRIPOD’s, Bow Ties, S137, Prisma’s helpen ons bij de analyse en geven ons handvatten om "incidenten in de toekomst te voorkomen”. Technisch opgelost en met frisse moed verder. Maar hoe zit het met het slachtoffer? Onze bron van intrinsieke motivatie! De impact van het ongeval op het slachtoffer, zijn gezin, zijn omgeving. Die impact, dat realiserende, die motivatie maakt dat we met gezond verstand het veld in gaan en alert zijn en niet willen dat er ongevallen plaatsvinden.

  Lees meer

  Na zijn Bachelor Civiele Techniek, 1978, is Ruud zijn werkzame leven gestart in een relatief risicoloze omgeving van een Ingenieurs en Architecten bureau. Met een tussenstap in de commerciële wereld van handel in staalproducten kwam hij bij het huidige Bilfinger Ind. Services, terecht in een van de meest risicovolle werkomgevingen: Steigerbouw in de industrie! In verschillende functies over een periode van bijna 30 jaar nam hij in februari 2019 afscheid als CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland.


  Spreker:
  Ruud van Doorn

  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:1515:00
  Veilig en gezond werken in de nieuwe werkelijkheid

  Timmerman en Du Pon gaan in deze workshop met jou in dialoog over de risico’s op arbogebied zoals gevaarlijke stoffen, fysieke belasting en acute risico’s in relatie tot corona. Kan de Bouw & Infra jou inspireren?
  - Inzet PBM’s: worden deze ingezet voor de taak waarvoor ze bedoeld zijn?
  - Langdurige blootstelling aan stoffen versus ongevallen
  - Veilig gedrag: hoe bevorder je dat?
  - Tips voor advisering collega’s op de werkvloer

   

  Lees meer

  Johan Timmerman studeerde Biomedische Wetenschappen en promoveerde op een onderzoek naar handeczeem in de bouw. Zijn kennis over gevaarlijke stoffen en werkomstandigheden combineert hij nu in een dubbelfunctie als arbeidshygiënist en arbeidsepidemioloog voor de bouwsector. René du Pon volgde een bouwkundige opleiding waarna hij zijn loopbaan startte bij Defensie. Later als adviseur voor Fundeon geweest. Tegenwoordig als HVK-er voor de Bouw & Infra namens Volandis. Vanuit deze functie draagt hij bij aan de veiligheid en veilig werken door bedrijven en werknemers.


  Spreker:
  Dr. Johan Timmerman en René du Pon
    (Volandis)
  Locatie:
  Cube 1

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:1515:00
  Is machineveiligheid echt zo ingewikkeld?

  Contact met bewegende delen van machines veroorzaakte ruim 16 procent van de ernstige arbeidsongevallen in 2016. Is machineveiligheid zulke complexe materie, schiet de wetgeving tekort of zijn medewerkers gewoon hardleers? Hoogerkamp: "Het komt niet aanwaaien, je moet je er wel in verdiepen. Anders wordt het één grote hoop. Maar als je er de tijd voor neemt, valt het ook wel weer mee. En als je het netjes doet, is er niks aan de hand.” Hoogerkamp zoekt de stijging van ongevallen niet in de complexe wetgeving. "De wetgeving an sich is goed. Regels leiden doorgaans ook niet tot een stijging.” Hij vermoedt andere oorzaken: "Wellicht worden mensen naar verloop van tijd gemakzuchtig en minder alert omdat het al jaren goed gaat met een machine. Met sprekende casussen gaat Paul Hoogerkamp in op verschillende trends op het gebied van de machineveiligheid.

  Lees meer

  Hoogerkamp is voorzitter van de normcommissie machineveiligheid. Met zijn uitgebreide kennis van de Machinerichtlijn en aanverwante regelgeving en jarenlange ervaring als ingenieur, adviseur en instructeur is Hoogerkamp een prominent deskundige op het gebied van machine -en productveiligheid. Hoogerkamp heeft zitting in verschillende werkgroepen die zich bezighouden met risicobeoordeling, ergonomie, veiligheid en gebruikersinformatie.

  Hoogerkamp is actief in verschillende commissies van de ISO, CEN en NEN, waardoor hij direct betrokken is bij de initiatie, totstandkoming en wijziging van diverse normen die in het kader van de Machinerichtlijn zijn en worden opgesteld. Hoogerkamp geeft regelmatig lezingen en cursussen over zijn vakgebied. Hij schreef verschillende boeken over onder meer de machinerichtlijn en hoe deze praktisch toe te passen.


  Spreker:
  Paul Hoogerkamp

  Locatie:
  Cube 2

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:3016:15
  Onderbelichte risico’s bij Brzo bedrijven

  Wat zien de inspecteurs tijdens inspecties in het kader van het Besluit risico’s zware ongevallen en wat leren arbeidsongevallen ons? Waar liggen risico’s op het gebeid van procesveiligheid en waar liggen juist kansen om te verbeteren? Kees de Kraker, Specialist Procesveiligheid bij Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vertelt meer over de onderbelichte risico’s bij Brzo bedrijven.

  Lees meer

  Ooit begonnen als chemicus met een verdere specialisatie in polymeerwetenschappen opgedaan aan de TU Eindhoven, heeft Kees de Kraker 12 jaar geleden de wereld van procesveiligheid betreden. Hij is 10 jaar werkzaam geweest in het Brzo toezicht bij het Rijk en sinds 2018 specialist procesveiligheid bij Inspectie SZW. Momenteel volgt hij de MoSHE opleiding aan de TU Delft.


  Spreker:
  Kees de Kraker

  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:3016:15
  Wat u zeker wilt leren over certificeren!

  Het is ondoenlijk voor een overheid om zelf alles te certificeren. In de arbosector mogen zogeheten Conformiteitsbeoordelingsinstanties of CBI’s daarom namens Inspectie SZW processen, producten en personen goed- of afkeuren. Hoe werkt dat? En wie certificeert die CBI’s? Liesbeth Kroon laat aan de hand van praktische voorbeelden zien hoe stelsels werken. Een greep uit de werkvelden waar bijna elk bedrijf mee te maken heeft zoals arbokerndeskundigen, liften, en de productrichtlijnen machines, persoonlijke beschermingsmiddelen, liften, drukvaten en -apparatuur, arbozorg.

  Lees meer

  Drs. E.W. Kroon (Liesbeth) is Programmamanager "Certificatie en Markttoezicht op producten” bij Inspectie SZW. Na haar opleiding als bioloog/toxicoloog is Liesbeth gaan werken bij het ministerie van SZW. Eerst als beleidsmedewerker bij de beleidsdirectie, daarna als beleidsmedewerker, stafmedewerker, controler en projectleider bij Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie). Na een uitstapje van 7 jaar als manager bij Agentschap/Uitvoering (subsidieverlening) SZW, is zij sinds 2014 weer terug bij de inspectie als programmamanager voor het programma "Markttoezicht op producten”, dat in 2017 is gecombineerd met Certificatie.


  Spreker:
  Liesbeth Kroon

  Locatie:
  Cube 1

  Organisator:
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:3016:15
  Safety Safari

  Op safari heb je oog voor alles. Omdat het er thuis niet is, of omdat je er bedrijfsblind voor bent geworden. We (Jos Bus en Jan Snijder) presenteren ons aan het publiek als survivalgidsen. We nemen de bezoekers mee op Safety Safari. Tijdens die tocht werpen we frisse blikken achter poorten en hekken. We geven veel praktische voorbeelden van veiligheidsissues in bedrijven aan de hand van foto’s en verhalen, zoals we dat ook in onze columns doen.

  Daarnaast geven we inkijkjes in hoofd, hart en omgeving van mensen en met name van werknemers. Hoe overleeft de diersoort mens al zo lang? Hoe blijven ze - ondanks alles - veilig en gezond? We lichten de psychologie achter menselijk gedrag toe en geven aan hoe je daar als veiligheidsfunctionaris invloed op kunt uitoefenen.

  De workshop zal interactief zijn: we betrekken u als bezoeker er actief bij!

  Lees meer

  Jan Snijder is veiligheidskundige en arbeidshygiënist. Jos Bus is communicatieadviseur.
  Met Safety Safari begeleiden ze (samen met een uitgebreid netwerk van collega’s) bedrijven en organisaties naar een hoger niveau op de veiligheidsladder. Uitgangspunt van hen beiden en van Safety Safari is dat veiligheid meer is dan fysiek, fysisch en chemisch. Het is ook sociale veiligheid: goede communicatie en prima samenwerking.


  Spreker:
  Jos Bus en Jan Snijder
    (De Arboriginals)
  Locatie:
  Cube 2

  Organisator:
  De Arboriginals  
  Woensdag 30 september
  Favoriet outFavoriet aan
 • Donderdag 1 oktober
 • 10:3011:15
  Onderschat niet het gevaar van overschatting

  Het is bijna niet voor te stellen: elke week vallen er gemiddeld zo’n 2 personen tijdens werkzaamheden op hoogte. In 2019 ging het om 103 vakmensen. Toch hoort Dirk van Blijswijk, productspecialist valbeveiliging en manager Expertisecenter Safe Site - Powered by Mennens, vaak: 'Vallen? Dat gebeurt ons niet.’ Juist dit zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Onderschat niet het gevaar van overschatting. Vallen is een van de meest voorkomende oorzaken van een bedrijfsongeval. Tijdens deze sessie gaat Dirk dan ook in op de valkuilen, mogelijkheden en de geldende wet- en regelgeving van veilig werken op hoogte.

  Lees meer

  Wat we in de praktijk vaak zien, is bewuste of onderbewuste zelfoverschatting. 'Dat kan wel zo’, 'Dit moet nog even snel gebeuren’, 'Ik houd me wel vast’ of: 'Ik heb geen hoogtevrees’ en 'Mijn collega doet dit toch ook?’. Dit gebeurt op allerlei niveaus. Van doorgewinterde vakmensen tot stagiairs die bij hen de ervaring opdoen en 'de kunst afkijken’. Dus, werken zonder gekeurde valbeveiliging en een gedegen training? Wellicht is het in jouw bedrijf tot nu toe altijd goed gegaan. Toch is better safe than sorry zeker op zijn plaats. Een verkeerde beweging, kleine misstap of inschattingsfout kan verstrekkende gevolgen hebben of zelfs fataal zijn. De nachtmerrie van iedereen. Vanzelfsprekend is het allerbelangrijkste dat medewerkers weten hoe zij veilig op hoogte en diepte moeten werken. Wat zegt de wet? Welke middelen zijn er en hoe moet je er mee werken? Daarnaast zijn trainingen aan medewerkers verplicht volgens onder andere de Arbowet en de PBM gebruikersrichtlijn.


  Spreker:
  Dirk van Blijswijk
    (Safe Site - Powered by Mennens)
  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Donderdag 1 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • 11:4512:30
  Smart solutions@Work

  In deze presentatie geeft Stefan Hoffmanns, Product Development Manager bij Gemba IoT, drie voorbeelden van IoT oplossingen die direct hebben geleid tot meer veiligheid op de werkvloer en die een enorme kostenbesparing hebben opgeleverd voor de opdrachtgever en zijn klanten.

  • De Smart pyrocam ter voorkoming van brand als gevolg van broei.
  • De Smart kathodische bescherming, op afstand meten van corrosie aan pijpleidingen.
  • De Smart helmet, efficiënter en veiliger werken op bouwplaatsen en plants.
    
  Lees meer

  Gemba IoT ontwikkelt innovatieve IoT oplossingen, bedoeld om processen slimmer, veiliger en efficiënter te maken. Deze drie peilers zorgen ervoor dat deze IoT oplossingen altijd waarde toevoegen aan uw organisatie. 


  Spreker:
  Stefan Hoffmanns
    (Gemba IoT)
  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Gemba IoT
  Donderdag 1 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • 13:0013:45
  Bouwend Nederland

  Tim Coronel (ambassadeur van de MONO campagne) vertelt over zijn avonturen tijdens DAKAR en de relatie met verkeersveiligheid en goed werkgeverschap. Concurrenten, collega’s en zijn team komen voorbij en dit alles in relatie tot MONO.


  Spreker:
  Tim Coronel

  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Bouwend Nederland - MONO
  Donderdag 1 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • 14:1515:00
  De factor mens in veiligheid: Mensen verschillen en maken tegelijkertijd het verschil

  Iedere medewerker heeft zelf een verantwoordelijkheid als het gaat om veiligheid en veilig werken. Maar de randvoorwaarden voor deze veiligheid en het welzijn van medewerkers worden bepaald door de organisatie en door leidinggevenden in het bijzonder. Zij stellen de kaders en zijn een cruciale factor in het stimuleren en versterken van de gewenste veiligheidscultuur. 

  In de presentatie vertelt Marius over:

  • de invloed van gedrag en persoonlijkheid op het veiligheidsbewust handelen;
  • hoe je gewenst en ongewenst gedrag kunt voorspellen en beïnvloeden;
  • het belang van een goede match tussen medewerker en functie, zeker in veranderende tijden;
  • de invloed van groepsdynamieken;
  • het belang van sterk leiderschap.
  Lees meer

  Marius de Bruin is in 2006 gestart als psycholoog bij LTP en is hij betrokken bij diverse selectie- en ontwikkelvraagstukken. Sinds 2016 is hij als business partner verantwoordelijk voor LTP TestNed, de tak binnen LTP die zich specifiek richt op het thema veiligheid. Veiligheid heeft voor veel organisaties een hoge, al dan niet de hoogste prioriteit en de (psychologie van de) mens speelt een cruciale rol in deze veiligheid.


  Spreker:
  Drs. Marius de Bruin
    (LTP TestNed)
  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  LTP TestNed
  Donderdag 1 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
 • 15:3016:15
  De toekomst van Adembescherming

  De toekomst van Adembescherming: toelichting op de nieuwe ISO Norm. De nieuwe ISO norm voor adembescherming is in afrondende fase. Wat verandert er en welke impact heeft dat op uw operatie?

  Lees meer

  Jan Willem de Winter NVK is Product Specialist/Veiligheidskundige bij Imbema Surface Treatment BV. 


  Spreker:
  Jan Willem de Winter
    (Imbema)
  Locatie:
  Theater

  Organisator:
  Imbema
  Donderdag 1 oktober
  Favoriet outFavoriet aan
Supporting partners
 • Arbo
 • Bouwend Nederland
 • iTanks
 • TNO
 • Volandis
 • VVGW