Safety&Health@Work terug waar het hoort: met een uitverkochte beursvloer
06 Oktober 2022
Beursvloer

Rotterdam Ahoy was op 5 & 6 oktober de ontmoetingsplek voor 2.058 Safety-professionals. Meer dan 100 exposanten stonden klaar om de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van veilig en gezond werken te tonen, waarmee de beursvloer volledig was uitverkocht. Safety&Health@Work, die vanwege het coronavirus de vorige editie moest annuleren, bracht na vier jaar de veiligheidsbranche weer bij elkaar en toonde daarmee aan dat er niks gaat boven het live opdoen van contacten, inspiratie en kennis.

Manager Exhibitions Pieter Bas Dujardin spreekt van een geslaagde editie van de vakbeurs. "De voorbereiding was uitdagend. Twee jaar geleden werden we door de pandemie gedwongen om last minute de 2020-editie te annuleren en dan is het afwachten hoe de markt reageert. Ik ben heel trots op het team dat het gesprek met de markt is aangegaan en natuurlijk op onze partners en exposanten die ons opnieuw het vertrouwen hebben gegeven door deel te nemen aan Safety&Health@Work. Dat betekent dat de vakbeurs relevant is voor de sector en een krachtig podium biedt om elkaar te ontmoeten. In nauwe samenwerking met de markt zullen wij ons blijven inzetten om de vakbeurs verder te ontwikkelen en te laten groeien.”

 

Kennisprogramma voor en door de sector

Een belangrijk onderdeel in het alomvattende event was het inhoudelijke kennisprogramma. Safety&Health@Work bood in 5 break-outzalen tijdens 24 sessies inspirerende lezingen en workshops aan. Het programma werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met de partners van Safety&Health@Work; leden van het adviescomité, mediapartners en prominente kennispartners. Zo werden de vraagstukken over arbeidsveiligheid voor en door de sector gedeeld op de beursvloer. Denise Harkema, programmamanager Safety Delta Nederland Kenniscentrum, liet in haar presentatie zien hoe je door samenwerken, kennis en innovatie de veiligheid op de werkvloer kan verbeteren: "Bij Safety Delta Nederland werken industrie, overheid en wetenschap samen om deze bedrijven tot de veiligste ter wereld te doen zijn. De beurs helpt bij het delen van kennis van de beste, de nieuwste en de meest praktische technieken.”
 

Parallel aan de vakbeurs vond op 6 oktober ook het Landelijk Arbocongres, georganiseerd door Arbo Academy, plaats naast de beursvloer. Tijdens dit congres werden Arbo professionals in één dag helemaal bijgepraat over alle actuele thema’s.

Safety&Health@Work heeft hiermee de toon gezet voor de verdere ontwikkeling van het platform. "Een onafhankelijk kennisplatform dat, naast de tweejaarlijkse vakbeurs, ook inhoudelijke netwerkevents gaat organiseren in samenwerking met kennispartners waardoor veiligheid en gezondheid op de werkvloer jaarrond bovenaan de agenda staan.” aldus Dujardin.

De volgende editie van Safety&Health@Work vindt plaats op 2 & 3 oktober 2024 in Rotterdam Ahoy.

 

Supporting partners
  • Bouwend Nederland
  • iTanks
  • NIBHV
  • NVVK
  • Safety Delta Nederland
  • VOMI
  • VVGW