Portaal Check demonstreert lithium-ion-accukluis
04 Oktober 2022
Portaal Check demonstreert lithium-ion-accukluis

Portaal Check demonstreert op Safety&Health@Work de werking van de lithium-ion-accukluis. In deze brandwerende veiligheidskast kun je op een veilige manier accu's van elektrische fietsen opladen en bewaren.


De opkomst van elektrische fietsen verlaagt de drempel om op de fiets naar het werk, school of een kantoor te gaan. De populariteit van fietsen met een lithium-ion batterij brengt echter ook gevaren met zich mee.

Spontaan in brand
De afgelopen maanden zijn er veel meldingen geweest van accu's van elektrische fietsen (en smartphones) die spontaan in brand vlogen of zelfs ontploften. In sommige gevallen leidde dit tot brand en grote schades. Zeker daar waar veel elektrische fietsen bij elkaar staan, is het risico op het uit de hand lopen van een calamiteit groot.

Veilig opladen en bewaren
Met een lithium-ion-accukluis biedt je als werkgever de mogelijkheid om de fietsaccu's op een verantwoorde en veilige manier op te laden en op te slaan. Dankzij de gecontroleerde stroomvoorziening is het risico op oververhitting laag. Als één van de accu's toch in brand vliegt, dan zorgt de brandwerende veiligheidskast dat het vuur zich niet verder kan verspreiden.

Intern blussysteem
Optioneel is de kluis te voorzien van een rookmelder en een intern blussysteem. Bij rookontwikkeling gaan de deuren van de kast automatisch dicht en gaat er een alarm af. Het blussysteem zorgt voor tijdige bestrijding van de brand in de veiligheidskast zelf.

Portaal Check
Portaal Check is aanbieder van kantoorartikelen en gespecialiseerd in producten voor een prettige werkomgeving. Je vindt ons op standnummer 3.308B tijdens Safety&Health@Work op 5 en 6 oktober in Rotterdam Ahoy.

 

Supporting partners
  • Bouwend Nederland
  • iTanks
  • NIBHV
  • NVVK
  • Safety Delta Nederland
  • VOMI
  • VVGW