Top Terug naar homepage
Safety&Health@Work: vakbeurs voor Veilig Werken

Safety&Health@Work is de plek voor exposanten en professionals om elkaar te ontmoeten. Exposanten tonen de nieuwste producten en diensten op het gebied van veilig werken. Het inhoudelijke programma geeft inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Safety&Health@Work richt zich in het bijzonder op de sectoren industrie, haven, bouw en logistiek.

Logistiek

Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden zorgen voor minder zieke of arbeidsongeschikte werknemers. Het ministerie van SZW wil zelfregulering doorvoeren bij bedrijven om het aantal ongevallen terug te dringen. Evofenedex beantwoordt deze wens door het opstellen van de Code Gezond en Veilig Magazijn. De code moet bedrijven stimuleren om een impuls te geven om hun veiligheidsbeleid effectief uit te voeren.

Bouw

Het aantal ongevallen in de bouw stijgt. In 2016 is het aantal ernstige ongevallen met 11% gestegen t.o.v. 2015. Het is niet voor niets dat de brancheorganisaties Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) een landelijke veiligheidsdag in het leven geroepen.

Haven

De haven van Rotterdam biedt direct en indirect werk aan 181.220 mensen en bevindt zich in een regio waar veel mensen wonen. Veiligheid is een basisvoorwaarde. Het havenbedrijf heeft hierin een belangrijke verantwoordelijkheid. Het gaat om externe veiligheid, arbeidsveiligheid, verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Een incident in de haven heeft grote impact op de veiligheid, bereikbaarheid.

Industrie

Maar liefst één op de acht werknemers in de industrie vindt dat er meer maatregelen nodig zijn op het gebied van veiligheid en preventie. Maar liefst 10,3 procent (bron: CBS) geeft aan dat dergelijke maatregelen uit blijven. 

Partner
  • Vak Media net