Reserveer uw standBlijf op de hoogte
Top Terug naar homepage
Safety&Health@Work: platform voor Veilig Werken

Veilig en gezond werken zijn essentieel voor bedrijfsleven en maatschappij. Niet voor niets is het voor veel bedrijven 'number one priority’. Safety&Health@Work in Rotterdam Ahoy is tegelijkertijd het belangrijkste kennisplatform en de drukst bezochte netwerkbijeenkomst voor professionals voor wie veilig en gezond werken op nummer 1 staat. 

Het tweedaagse event wordt bezocht door meer dan 3500 directieleden, veiligheidsdeskundigen, preventiemedewerkers, ARBO-specialisten, facility managers, QSHE-managers, inkopers, HR-functionarissen en brandpreventie medewerkers. Het is dé plek waar zij de laatste kennis opdoen en de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van gezond en veilig werken ontdekken. 

Aandacht voor gezond en veilig werken is niet iets dat maar één keer in de twee jaar top of mind mag zijn. Niet voor niets organiseert Rotterdam Ahoy in nauwe samenwerking met het adviescomité van Safety&Health@Work en de branche zelf meerdere keren per jaar evenementen rondom veilig en gezond werken.
 

 

Werken met (gevaarlijke) stoffen

Een op de zes werknemers heeft te maken met gevaarlijke stoffen tijdens het werk. Jaarlijks overlijden er maar liefst 3000 mensen aan de gevolgen ervan. Wat is daar tegen te doen?

Duurzame inzetbaarheid

Ook in gevaarlijke en zware beroepen moeten medewerkers veilig en gezond tot aan hun pensioen kunnen doorwerken. Wat is nodig om duurzame inzetbaarheid te bevorderen? 

Gedrag en bewustwording

Routinematig werken blijkt de belangrijkste oorzaak van ongelukken op de werkvloer. Hoe krijg je werknemers zo ver dat ze hun gedrag willen veranderen? 

Innovatie, technologie en robotisering

Kunnen nieuwe, geautomatiseerde technieken ervoor zorgen dat we geen mensen meer hoeven in te zetten voor werk dat voldoet aan de 3 d’s: Dirty, Dangerous and Dull?

Wet- en regelgeving

Dragen wetten en regels bij aan de veiligheid op de werkvloer of vormen ze juist een belemmering. Straffen leidt niet automatisch tot gewenst gedrag, belonen werkt vaak beter.  

De waarde van veiligheid

Veiligheidsmaatregelen kosten investeringen. Mensen leren om veiliger te werken ook. Maar is veiligheid in geld uit te drukken?

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Hoe zorgen we ervoor dat er geen onveilige situaties meer ontstaan? 

Supporting partners
  • Arbo
  • Bouwend Nederland
  • iTanks
  • Volandis
  • Safety Delta Nederland
  • TNO
  • VOMI
  • VVGW