Top Terug naar homepage
Nieuws

Ontmoet de Founding Partners: EMHA BV

15 december 2017
Ontmoet de Founding Partners: EMHA BV

De aanpak, de communicatie en het inhoudelijke programma van Safety&Health@Work worden bepaald met de Founding Partners. De Founding Partners zijn een bron van inspiratie voor de hele branche. Deze keer: Monique Ouwens van EMHA BV.
 

Naam: Monique Ouwens, QHSE-manager

 

 

 

 

 

 

 


'Veilig werken zit hier ingebakken’

"Wij houden continu werkplekinspecties en niet maar 1 keer in de zoveel tijd, zoals bijvoorbeeld de VCA voorschrijft”, vertelt Monique Ouwens, QHSE-manager bij EMHA BV en tevens adviescomité-lid van Safety&Health@Work. "Bovendien doen niet alleen managers van EMHA BV zelf die inspecties, maar ook de werkplaatschefs. Dat is beter voor de bewustwording. Verder zijn er iedere maand toolbox-meeetings en is veilig en gezond werken regelmatig een thema tijdens vergaderingen.” Ouwens schetst ermee hoe engineering- en servicebedrijf EMHA BV ervoor zorgt dat zijn medewerkers veilig werken.

 

Wereldwijd

De dienstverlener op het gebied van voortstuwingsinstallaties en rotating equipment is actief in zowel de industrie, marine en offshore en sinds de overname van JVS BV zelfs op jachten. "Onze medewerkers werken over de hele wereld en veiligheidsvoorschriften zijn niet over de hele wereld hetzelfde. Toch houden onze mensen overal onze eigen hoge veiligheidsstandaarden aan. In wat minder ontwikkelde landen zie je nog wel eens mensen op slippers hun werk doen, maar onze mensen lopen overal op veiligheidsschoenen. Bij Shell, Akzo of Esso kom je als contractor niet binnen zonder certificaten, maar kleinere scheepswerven zijn minder streng. Toch hanteren wij overal onze eigen strenge voorwaarden.”

 

Veelzijdig

Omdat het werk dat EMHA BV wereldwijd uitvoert zo veelzijdig is, is ook de baan van Ouwens dat. "Het uitlijnen van scheepsmotoren is toch een andere bezigheid dan in een werkplaats achter een draaibank staan. En in de industrie zijn regelmatige oogrondes heel gebruikelijk, waarna direct actie wordt ondernomen als er iets niet goed gaat. Dat maakt de risico’s per activiteit nogal verschillend. Maar ik durf echt wel te zeggen dat al onze mannen 'savonds weer gezond naar huis willen. Veilig werken zit er dus ingebakken. Risico’s blijven, maar het gaat erom hoe je daar mee omgaat.”

 

Innovaties ontdekken op Safety&Health@Work

Ouwens is blij met een vakbeurs als Safety&Health@Work. "Het inhoudelijke programma is erg belangrijk. Je leert van elkaar. Dat merk ik ook in het adviescomité, waar je mensen in verschillende functies en uit verschillende sectoren ontmoet met allemaal hetzelfde doel: veilig en gezond kunnen werken.” Volgens Ouwens biedt een vakbeurs ook de uitgelezen mogelijkheid om sneller innovaties en specialisaties te ontdekken en omarmen. "In de jachtbouw, waar we sinds de overname van JVS BV actief in zijn, is het dragen van veiligheidsschoeisel niet gebruikelijk. Ik zoek nu dus geschikt en veilig schoeisel dat beter aansluit bij de wereld van de superjachten. Daarvoor biedt Safety&Health@Work ook meerwaarde.”

 

Strategisch partner
 • Vakmedianet
Samenwerkingspartners
 • Talentium
Mediapartners
 • Arbo
 • Cobouw
 • De Veiligheidskundige
 • Facto online
 • iMaintain
 • Logistiek
 • Maintenance Magazine
 • MI impact
 • OR net
 • Petrochem
 • PW