REGISTREER HIER VOOR EEN GRATIS BEZOEK
Top Terug naar homepage
Kwart meer exposanten tijdens Safety&Health@Work
12 April 2018
Kwart meer exposanten tijdens Safety&Health@Work

'Veilig werken’ blijkt flinke groeimarkt

 

Rotterdam Ahoy was de afgelopen twee dagen waarschijnlijk de veiligste werkplek van Nederland. Op de vakbeurs Safety&Health@Work toonden 104 exposanten de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van gezond en veilig werken. 3.157 Bezoekers uit de sectoren industrie, haven, bouw en logistiek zagen de laatste innovaties en de nieuwste technieken en deden de meest actuele kennis op.

 

Exhibition Manager Pieter-Bas Dujardin is tevreden over de vijfde editie van de vakbeurs voor veilig en gezond werken. "Je ziet dat we een mooie ontwikkeling doormaken: van vakbeurs vooral gericht op persoonlijke beschermingsmiddelen naar een event dat veiligheid en gezondheid in de volle breedte overziet. Er zijn steeds meer wetenschappelijke inzichten over menselijk gedrag  versus veiligheid. Dit jaar waren er veel innovaties te zien die duidelijk maakten waar het in de toekomst naar toe gaat. Internet of Things is een belangrijk onderdeel van veiligheid. Ons InnovationLab, een initiatief van ENGIE in samenwerking met YES!Delft, een prachtig podium voor veelbelovende start-ups.”

 

Kennisplatform
Safety&Health@Work bood een podium aan 45 sprekers tijdens 23 kennissessies. Parallel aan de vakbeurs Safety&Health@Work vonden het congres Veilig Werken van Vakmedianet en de verkiezing van de Veiligheidscoalitie 2018 plaats. Het waren drukbezochte lezingen, masterclasses, workshops, expertsessies en innovation pitches. Safety&Health@Work bewees daarmee een belangrijk onafhankelijk kennisplatform en de drukst bezochte netwerkbijeenkomst te zijn voor professionals bij wie veilig en gezond werken op nummer 1 staat.

 

Op de eerste beursdag moest menig bezoeker een paar keer slikken tijdens de recht-voor-zijn-raap-presentatie van Lars van Rode. Lars raakte tijdens een vakantiebaantje, 14 jaar geleden, zwaargewond toen een lepel van een heftruck zijn been doorboorde. Hij was onder de indruk van de vakbeurs. "Vooral om te zien welke vlucht veiligheid ondertussen genomen heeft. Niet alleen op het gebied van kleding en fysieke bescherming maar ook gedrag, Internet of Things, drones en virtual reality. Fantastische ontwikkelingen.”

Ronald Teijken van IBM Watson Internet of Things liet zien hoe weersomstandigheden, lichaamstemperatuur, hartslag te meten zijn met sensoren. En hoe die data werkgevers, maar ook verzekeraars en hulpverleners kunnen helpen om ongelukken te voorkomen.

 

Brandveiligheid
Op de tweede dag sprak arbodeskundige Sandra de Koning over hoe je werknemers kunt bewegen om er een gezondere levensstijl op na te houden. Leo Oosterveen van Brandveilig Bouwen Nederland benoemde waar het op het gebied van brandveiligheid nog vaak mis gaat.

Dujardin: "Het laat de richting zien die we met Safety&Health@Work zijn ingeslagen en door gaan trekken naar de toekomst. Ik wil groei laten zien op thema’s gedrag, gezondheid en brandveiligheid. Zodat veiligheid in de volle breedte aandacht krijgt.”

 

De volgende editie van Safety&Health@Work vindt plaats op 22 en 23 april 2020 in Rotterdam Ahoy.

Supporting partners
  • Arbo
  • Bouwend Nederland
  • iTanks
  • TNO
  • Volandis
  • VVGW