Top Terug naar homepage
Gebruik de juiste kennis op de juiste plaats
11 April 2018
Gebruik de juiste kennis op de juiste plaats

Hoe zorg je ervoor dat in een bedrijf aanwezige kennis altijd op het juiste moment op de juiste plek belandt? Daar heeft civil engineer en socioloog Karen van Vliet veel studie naar gedaan. En die kennis gebruikt ze met haar eigen bedrijf Quattor P om technische bedrijven beter te maken. Tijdens Safety&Health@Work is Van Vliet aanwezig in het Innovationlab.

 

Zeker bij grotere bedrijven met wat langere communicatielijnen wordt gewerkt met systemen die niet zijn bedacht door de mensen op de vloer. "Sterker nog”, glimlacht Karen van Vliet: "Je ziet dat bij bedrijven waarbij het daadwerkelijke werk op veel verschillende plaatsen wordt uitgevoerd - denk aan schepen en scheepswerven - dat er heel veel kennis van de verschillende processen aanwezig is, maar dat die kennis versnipperd is. Plaats- en persoonsgebonden. De managementsystemen waar dit soort bedrijven mee werken sluiten daar vaak niet goed op aan. Juist omdat het werk op zoveel verschillende plekken wordt uitgevoerd is het moeilijk om alle kennis ook op al die plaatsen te krijgen. Maar het is nu juist erg belangrijk dat de oplossing voor een probleem die op de ene plek is uitgedokterd ook op een andere plek wordt toegepast.”

 

Met haar bedrijf Quattor P helpt Van Vliet bedrijven in de offshore, de industrie en logistiek de bestaande systemen te doorgronden en te verbeteren. "We verzorgen coaching en trainingen op het gebied van risk management en incidentenonderzoek, maar helpen onze klanten ook al in de tenderfase op gebieden als QHSE, auditig, emergency response plans en risicobeheersing. Eigenlijk alles op het gebied van processen. Vandaar ook onze bedrijfsnaam: Quattor P, met dus een exta 'p’ voor 'process’, naast de welbekende drie p’s: people, planet en profit. Waarbij ik de laatste liever invul als prosperity. Dat is toch wat vriendelijker als winst alleen.”

 

Heel erg kort houdt Quattor P zich dus bezig met het optimaliseren van processen bij technische bedrijven. "Met de nadruk op de mens, cultuur en veiligheid”, voegt Van Vliet toe. "Door onze hulp worden managementsystemen veel compacter en op de gebruiker ontworpen. Veel bedrijven kunnen namelijk nog veel meer leren van hun eigen werknemers.”

 

------

ENGIE en YES!Delft  hosten tijdens Safety@Health@Work een Innovationlab. De technische dienstverlener en de Delftse start-up incubator willen daar een podium bieden aan jonge bedrijven op het het gebied  van veilig en gezond werken. Gedurende de beurs verzorgen start-ups als Quattor P, Eave, Exo-L, Laevo en SD Insights pitches waarin ze hun baanbrekende ideeën voor het voetlicht zullen brengen.

 

Bekijk hier de video die we over Quattor P maakten

Supporting partners
  • Arbo
  • Bouwend Nederland
  • iTanks
  • TNO
  • Volandis
  • VVGW