Top Terug naar homepage
Eurovisie Songfestival naar Rotterdam, Safety&Health@Work verplaatst naar najaar 2020
02 September 2019
Eurovisie Songfestival naar Rotterdam, Safety&Health@Work verplaatst naar najaar 2020

Rotterdam Ahoy is trots en verheugd dat de organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft gekozen voor Rotterdam als gaststad voor Eurovision 2020. Aangezien Rotterdam Ahoy in het voorjaar van volgend jaar hierdoor circa 8 weken volledig ter beschikking zal staan aan de organisatie van het Eurovisie Songfestival, zijn er gevolgen voor een aantal andere evenementen, waaronder Safety&Health@Work 2020. Om deze toonaangevende vakbeurs voor veilig en gezond werken alle aandacht te geven die het verdient, is besloten deze te verplaatsen naar 30 september en 1 oktober 2020.

 
Dat de stad Rotterdam en Rotterdam Ahoy als gastheren van het Eurovisie Songfestival mogen optreden is een unieke en uitzonderlijke kans om zowel Rotterdam als Ahoy wereldwijd voor het voetlicht te brengen, stelt Ahoy-directeur Jolanda Jansen. "Met 200 miljoen televisiekijkers is het één van de grootste tv-producties ter wereld. Ahoy is bijna 50 jaar geleden gebouwd voor live-entertainment en wij zijn ervan overtuigd dat er in het voorjaar van 2020 in Rotterdam  een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd wordt waar heel Nederland trots op kan zijn.”

De toewijzing van het Eurovisie Songfestival aan Rotterdam komt op een prachtig moment. Rotterdam Ahoy timmert immers flink aan de weg. Niet alleen viert de evenementenlocatie in januari 2021 haar 50ste verjaardag, in die maand wordt ook de grootschalige uitbreiding officieel geopend. Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) heeft dan het grootste auditorium van Nederland met maar liefst 2.750 stoelen en 35 extra break-out rooms en de fonkelnieuwe RTM Stage, een hypermoderne concertzaal met een capaciteit voor 7.000 muziekliefhebbers.

Gevolgen voor Safety&Health@Work
Het spektakel rondom het Eurovisie Songfestival gaat in het voorjaar van 2020 plaatsvinden. De exacte datum wordt op een later moment door de European Broadcasting Union bekend gemaakt. Wel is al duidelijk dat Rotterdam Ahoy gedurende circa 8 weken beschikbaar moet zijn voor het internationale muziekevent en dat betekent dat dit invloed heeft op een aantal al geplande evenementen, waaronder Safety&Health@Work 2020. Exhibition Manager Pieter Bas Dujardin:

"Wij hebben zorgvuldig de mogelijkheden bekeken en zijn in samenspraak met diverse marktpartijen uitgekomen op woensdag 30 september en donderdag 1 oktober. Groot voordeel is dat het RACC dan open is waardoor we de markt nog meer mogelijkheden kunnen bieden. Dit is een uitzonderlijke en unieke situatie voor Rotterdam en Ahoy en wij vertrouwen op het begrip van onze partners, exposanten en bezoekers. Vanzelfsprekend gaan wij alle betrokkenen binnenkort persoonlijk informeren.” 

Over Safety&Health@Work 
Safety&Health@Work is het belangrijkste onafhankelijke kennisplatform en de drukst bezochte netwerkbijeenkomst voor professionals voor wie veilig en gezond werken op nummer 1 staat. De vakbeurs biedt de ruim 3.500 bezoekers niet alleen de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van veilig en gezond werken, maar is een onmisbare schakel in het delen van kennis en het beïnvloeden van gedrag.

 

 

Supporting partners
  • Arbo
  • Bouwend Nederland
  • iTanks
  • VVGW